Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007
Φυσάει βοριάς σήμερα όλη τη μέρα και εμπόδισε τα μεταναστευτικά πουλιά να φτάσουν, όπως χτες που όλη τη μέρα εμφανίζονταν κίρκοι, τρίγγες, ερωδιοί, καρβουνιάρηδες, φυλλοσκόποι, γεράκια και άλλα. Σήμερα τίποτα. Το τσιχλογέρακο, ο δερβέναγας του νησιού κάνει τις γνωστές περιπολίες και διώχνει όλους τους παρείσακτους για να μη του φάνε τους μεζέδες. Το πρωί καφές με τη σόμπα υγραερίου και ξεκίνημα για ψάξιμο και εντοπισμό νέων φωλιών καλικατζούδων. Έχω βρεί δέκα μέχρι σήμερα αλλά θέλει προσοχή γιατί τα μεγάλα κομμάτια λάβας στην ακτή ξεκολλάνε συχνά πυκνά. Πολλές είναι μη προσεγγίσιμες και το μόνο που κάνω είναι να τις εντοπίζω από τις άσπρες κουτσουλιές πάνω στα μαύρα βράχια και να τις κοιτώ από μακριά, χωρίς να βλέπω τίποτα μέσα. Το μεσημέρι επιστροφή για κολατσιό και καφέ. Το απόγευμα διαδρομές για μέτρηση μεταναστευτικών. Μόλις λίγο πριν το σούρουπο μαζεύομαι. Πλένομαι, ετοιμάζω γρήγορο βραδινό, ανάβω τη σόμπα πετρελαίου και βάζω μπρος τη γεννήτρια. Συνδέομαι στο διαδίκτυο, αδειάζω τις φωτoγραφίες, ενημερώνω το blog, κατεβάζω και απαντάω e-mail. Η γεννήτρια δουλεύει για 3-4 ώρες. Ύπνος στις 11-11.30, αφού πρώτα βγω έξω για τη νυχτερινή ανάγνωση του ουρανού. Έτσι ήταν ως τώρα, με μικρά διαλείματα για τηλεφωνήματα, διάβασμα, γράψιμο. Οι ιδέες πολλές, οι εικόνες καταιγιστικές, απίστευτης ομορφιάς. Οι πολυπληθέστεροι και πιο εμφανείς μόνιμοι συγκάτοικοί μου: ασημόγλαροι, καλικατζούνες (βέβαια), μύχοι (ανοιχτά), αρουραίοι, αγριοκούνελα, σχίνοι, μυρτιές, αγριελιές, αστοιβές (μακράν οι Κινέζοι της Ψαθούρας), μαγκούτες (η Ferula communis), και φυσικά οι γουστέρες Podarcis erhardii, και τα ίτσια (Narcissus pseudonarcissus μάλλον γιατί στα φυτά δεν είμαι δυνατός) που τάφεραν μαζί τους οι κάτοικοι εδώ του νησιού για να ομορφαίνουν τις αυλές τους κι αυτά ξεχύθηκαν σε όλο το νησί με σκοπό να το μεθύσουν με το άρωμά τους.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ.
ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η ΒΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η ΨΑΘΟΥΡΑ.
ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΑΔΙΑ.
ΜΑΡΙΖΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ.
ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η ΒΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η ΨΑΘΟΥΡΑ.
ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΑΔΙΑ.
ΜΑΡΙΖΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Giorgo,

Xarise mas mia nyxterini photo me ton faro na lambei....

GVE

Paschalis Dougalis είπε...

Geia sou Giorgo!

Kali dynami ston agona sou!
Makari na mporousa na mai ki ego mazi sou! Mou thymizei tis empeiries pou eixa sta Dodekanisa, sxediazontas spizaetous.

Kalo sou Brady

Paschalis apo Monaxo

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, ομολογώ σε ζηλεύω για το ταξίδι που τόλμησες. Ανέβασα το δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα http://walking-greece.ana-mpa.gr και ελπίζω ότι θα σου φέρει παρέα και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον κι άλλων για τα όσα θαυμάζεις. Κουράγιο, Χρίστος

Αλεξάνδρα είπε...

Καλημέρα και από μένα. Μου αρέσουν οι άνθρωποι με θάρρος και αγάπη για την ζωή! Μου αρέσουν οι άνθρωποι που υπερασπίζονται ανυπεράσπιστα πλάσματα, θύματα της ανοησίας και της ασέβειας του ανθρώπου στην φύση. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που ψάχνουν τα όρια τους.
Ενα κεράκι ελπίδας ακόμα στην μέση του πέλαγους. Χαίρομαι που έχεις blog και μπορούμε να τα "λέμε" Συγχαρητήρια ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Geia sou Giorgo,

makari na mouna ekei mazi sou!
Mou thymises stigmes pou ezisa sta Dodekanisa skitsarontas spizaetous!

Na sai kala,

Paschalis
Monaxo

Apostolos είπε...

Σε ευχαριστούμε και σε ζηλεύουμε...
Νασαι καλά να μας χαρίζεις τέτοιες καταπληκτικές στιγμές
Μπράβο

antvol είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πληροφορήθηκα για το εγχείρημα αυτό από ένα δελτίο τύπου κ είπα να ρίξω μια ματιά στο blog. η αφοσίωσή σου στην παρατήρηση και καταγραφή της άγριας ζωής είναι αξιοθαύμαστη. πολή καλή η προσπάθεια και η ιδέα της ιστοσελίδας.μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

κ. Κατσαδωράκη σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση με αυτό που κάνεις. πολλοί σε ζηλεύουν αλλά λίγοι αποφασίζουν - μπορούν να σε ακολουθήσουν. συνέχισε και να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι για όλους μας, ούτε είσαι μόνος σου. οι εθελοντές Νέας Φιλαδέλφειας θα σε σκέφτονται. ethelontesnf@in.gr